Over Woudenberg

Aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug, midden in de Gelderse Vallei, ligt het schitterende Woudenberg. Dit van oorsprong agrarische dorp in de buurt van Amersfoort heeft werkelijk alles wat u nodig heeft om fijn te wonen.

De omgeving is echt uniek. Uitgestrekte bossen en heidevelden en groene landerijen nodigen uit om heerlijk te wandelen, fietsen, paardrijden of mountainbiken. Kanovaren kan op het Valleikanaal, dat bij Woudenberg de loop van de Lunterse Beek volgt. Het kanaal maakt onderdeel uit van de Grebbelinie; één van de grootste waterlinies van Nederland. De historische markeringspunten zijn langs deze prachtig begroeide waterweg de moeite van het bezoeken waard.

Een belangrijke toeristische trekpleister is het Henschotermeer, waar op warme dagen van heinde en verre mensen naartoe komen om te zwemmen. Met een beetje geluk kan er in de winter zelfs geschaatst worden. Veel inwoners van Woudenberg hebben hier dan ook de eerste slagen op het ijs gemaakt!

Het dorpse karakter van Woudenberg vind je terug in de manier waarop de inwoners met elkaar samenleven; men kijkt hier naar elkaar om, zonder zich met elkaar te bemoeien. Kinderen kunnen om de hoek naar school en gaan als ze wat groter zijn op de fiets naar de middelbare school in Amersfoort. Ook is er een rijk verenigingsleven. Zo is er op het gebied van sport van alles te beleven, van voetbal tot gymnastiek en van bridge tot schaatsen.

In het centrum zijn diverse winkels en gezellige horecagelegenheden. Wilt u toch ‘de grote stad’ opzoeken? Door de centrale ligging tussen de A12 en de A28 zijn steden als Amersfoort en Utrecht eenvoudig te bereiken. Ook met het openbaar vervoer is Woudenberg goed bereikbaar. Het dichtstbijzijnde treinstation vindt u in het aangrenzende dorp Maarn.